Mai nou, fondatorul companiei americane a avertizat că pe parcursul a 10 luni Tesla riscă să rămână fără bani. Elon Musk bate alarma pe fundalul raportului financiar al companiei pentru primele trei luni ale acestui an, care a arătat că Tesla mai are rezerve de doar circa 2.2 miliarde dolari, care vor fi consumate pe parcursul următoarelor luni dacă producătorul va continua să înregistreze pierderi.

Recent Tesla a obținut o finanțare de aproximativ 2.7 miliarde dolari în urma vânzării acțiunilor, însă acest pas nu a dus la o schimbare de situație pe plan financiar, iar primele trei luni ale acestui an s-au încheiat pentru americani cu pierderi de 700 milioane dolari.

Un e-mail alarmant în acest sens a fost trimis angajaților Tesla de către Elon Musk, în care omul de afaceri a menționat, că compania trebuie să calculeze și să reducă cheltuielile pentru componente, salarii și deplasări. Astfel, în următoarele luni americanii ar putea întreprinde măsuri dure pentru reducerea costurilor, inclusiv demisionări. De menționat, că pe parcursul anului trecut Tesla a concediat circa 16% de angajați.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!