Registrul respectiv a fost lansat în noiembrie 2014 şi este gestionat de compania INFODEBIT, parte a Grupului European JULIANUS INKASSO. INFODEBIT este specializată în administrarea, prelucrarea şi difuzarea informaţiei despre debitele restante prin intermediul Registrului Negativ al Debitorilor Activi. În prezent, în acest registru sunt incluşi peste 100 mii de debitori activi. Mai multe informaţii despre serviciile oferite de compania respectivă pot fi găsite pe pagina web a acesteia: www.infodebit.md.

Potrivit datelor oferite de compania INFODEBIT, asemenea registre funcţionează în peste 20 de ţări membre ale UE. Eficienţa de colectare a datoriilor prin intermediul Registrului Negativ al Debitorilor Activi atinge, în aceste ţări, pragul de circa 40%.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!