Potrivit semnatarului petiției, dacă petiția va fi ignorată, șoferii vor trece la alte metode de protest.

„Astăzi am depus o petiție la ANRE, Guvern și Consiliul Concurenței. Petiția conține 3 puncte. Reducerea imediată a prețurilor la combustibil; aducerea explicațiilor despre metodologia calculului ultimei majorări; pedepsirea, în caz dacă se depistează, a vinovaților, unei înțelegeri de cartel; revizuirea metodelor de plată a impozitelor pe drumuri.

Așteptăm răspuns până la sfârșitul săptămânii, în cazul ignorării petiției, vom trece la alte metode de protest”, a scris organizatorul protestelor, Mihai Bagas, pe Facebook.

Activistul a publicat petiția depusă la ANRE, Guvern și Consiliul Concurenței.Precizăm că vineri, 17 mai, mai mulți șoferi și-au parcat mașinile în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, scriind pe veste reflectorizante sau parbrizuri mesaje de nemulțumire față de creșterea prețurilor la carburanți. Potrivit organizatorilor, la manifestație au participat 300 de oameni și au fost parcate, în semn de protest, 170 de mașini.

Amintim că prețurile la carburanți au crescut la mijlocul săptămânii trecute. Consiliul Concurenței s-a autosesizat, punctând că este „dubios că prețurile au crescut în mod simultan la mai multe companii petroliere, ceea ce trezește îndoieli că acestea au acționat în mod independent”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!