„La Moscova, lui Igor Dodon i s-a spus clar că niciun fel de coaliție nu se va forma cu Vlad Plahotniuc. El a încercat să spună că este amenințat cu dosare penale, dosar pe numele soției sale și că nu are ieșire, că oricum cu cineva trebuie să facă o coalție”, a declarat Renato Usatîi.

Potrivit lui, în cazul anticipatelor, Partidul Socialiștilor va lua tot atâtea voturi ca și la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Ar urma să aibă de suferit blocul ACUM și Partidul Șor. „Din momentul în care se vor anunța alegeri anticipate, jumătate din deputații PSRM și persoane din anturajul lui Dodon vor ajunge la pușcărie”, a mai spus controversatul politician.

După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Igor Dodon a mers la Moscova într-o vizită de lucru, pe care, inițial, a ținut-o în secret. În cadrul unui interviu acordat presei ruse, acesta a negat că este influențat de Kremlin. La scurt timp, o vizită în Rusia au întreprins și deputații aleși ai PSRM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!