„Pe fundalul speculațiilor, care tot mai frecvent sunt prezente în spațiul media, precum că prețul la cartofi a crescut esențial, vreau să infirm aceste speculații. La ziua de astăzi, ora 16:40, data de 21 mai, prețul unui kilogram de cartofi importați din Belarus constituie 11 lei. Prețul pentru ceapă este 15 lei”, a declarat oficialul.

Nicolar Ciubuc a precizat că marți mai mulți reprezentanți de la minister au verificat prețurile la legume din  piețe și rețelele de comerț. Oficialul consideră costurile adecvate perioadei:

„În piețe de vânzare angro, prețul pentru un kilogram de cartofi a scăzut cu zece lei. Desigur că nu poate fi ignorat fenomenul cartofilor noi. Prețul este mai mare, dar nu este prea mari. Este corespunzător perioadei”.

                                                              

Săptămâna trecută cartofii costau de aproximativ  trei ori mai multi decât în aceeași perioadă a anului trecut. În piețele din Chișinău, un kilogram de cartofi ajungea până la 15 lei, iar în magazine prețul acestora sărea, de cele mai dese ori, de 18 lei per kilogram. 
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!