Cartofii noi, de exemplu, costă 20,5 lei la o rețea de supermarket-uri din capitală:

La altă rețea de magazine, prețul pentru un kilogram de cartofi noi este ceva mai mare:

O altă rețea de magazine, un alt preț pentru cartofi. Mai mare.


Și mai scumpi sunt cartofii noi la o piață de cartier:

Pentru cartofii vechi, la unele magazine au fost organizate promoții. Astfel, pentru două kilograme de asemenea legume cumpărătorii ar trebui să scoată din buzunare ceva mai mult de 45 de lei.

Ceva mai mult de 21 de lei costă kilogramul de cartofi la o altă rețea de magazine:

Ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc consideră că informațiile potrivit cărora prețul pentru aceste legume a crescut dublu nu sunt decât niște speculații. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei transmisiuni Live realizată de oficial pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna trecută cartofii costau de aproximativ  trei ori mai multi decât în aceeași perioadă a anului trecut. În piețele din Chișinău, un kilogram de cartofi ajungea până la 15 lei, iar în magazine prețul acestora sărea, de cele mai dese ori, de 18 lei per kilogram. Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!