În răspunsul la petiția cetățenilor, întreprinderea „Spații Verzi” spune că depune eforturi pentru întreținerea parcului, dar, spre regret, unii cetățeni nu respectă ordinea și curățenia din zonă.

Totodată, cu referire la ideea că instalarea coșurilor de gunoi ar aduce mai mult gunoi în parc, instituția afirmă că „zonele verzi sunt destinate practicării sportului , plimbărilor, ele trebuie admirate, nu impurificate cu tot felul de deșeuri”.


„Acum o lună am înregistrat la Primărie o petiție prin care aproape 400 de locuitori ai sectorului Buiucani au cerut instalarea coşurilor pentru gunoi pe aleea Parcului Butoiaş. Coşurile au fost deja instalate (pe ultima 100 metri de alee nu au ajuns, însă Vadim Brînzaniuc, Pretorul Buiucani, promite că au mai fost comandate câteva şi vor fi instalate pe tot perimetrul aleii). După o săptămâna de la înregistrare, aflu că petiția e dată în lucru celor de la Spații Verzi şi iată că am primit răspunsul lor. Serios??? Pentru aceşti funcționari achităm salarii? Cică nu vor să instaleze coşuri pentru gunoi pentru că lumea va aduce şi mai mult gunoi acolo. Angajații acesteia fac curat săptămânal, chiar nu au văzut că deja sunt coşurile? Ah da! „Zonele verzi trebuie admirate, nu impurificate...”, pe scurt, de ce vouă tomberoane în parcuri, aici doar se admiră, puneți gunoiul în buzunar şi savurați natura!”, a reacționat autoarea petiției la răspunsul primit de la întreprinderea municipală „Spații Verzi”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!