Jurnaliștii mărturisesc că au găsit lucrări în care asfaltul s-a turnat direct pe pământ, pentru ca banii de materiale să rămână în buzunarul constructorilor; firme patronate de rudele sau prietenii unor miniștri PSD, care au încasat finanțările de la Guvern și au lăsat în urmă șosele care s-au distrus după primul îngheț; drumuri asfaltate prin PNDL de două ori, fără ca nimeni să vadă vreo problemă în asta; primari care insistă să construiască cu aceleași firme care le-au făcut praf toate lucrările; un program megalomanic, care risipește sume uriașe de bani fără să aibă mecanisme clare de control. Un adevărat paradis al primarilor descurcăreți și al afaceriștilor conectați politic.

Și mai presus de toate, PNDL-ul cu care liderul PSD, Liviu Dragnea, se laudă la fiecare miting electoral i-a făcut pe edili să abandoneze absorbția de fonduri europene pentru a se concentra pe banii mult mai ușor de accesat ai Guvernului. Fără birocrație, fără condiții stricte și mai ales fără controale. N-am pierdut doar miliardele de euro risipite pe lucrări făcute de mântuială, ci am pierdut și banii pe care i-am fi putut accesa din fonduri europene.

Urmăriți în continuare reportajul recorder.ro la acest subiect.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!