Depunerea solicitării

După anunțarea datei alegerilor locale, candidații deciși să participe se vor apropia la centrul multifuncțional al ASP din localitatea în care locuiesc, unde vor depune o solicitare însoțită de copia buletinului de identitate. Aceasta poate fi completată pe loc sau din timp, după formularul disponibil pe pagina www.ani.md. În cazul în care se solicită eliberarea certificatului de către un reprezentant, se anexează procura autentificată notarial în original și copiile buletinelor de identitate ale candidatului și reprezentantului.

Drumul spre ANI

După ce angajatul centrului recepționează cererea, acesta o înregistrează și o expediază în decurs de 48 de ore la Agenția Servicii Publice. Aceasta, la rândul său, transmite solicitările Autorității Naționale de Integritate, care va elabora certificatele de integritate, incluzând și informațiile primite de la Inspectoratul Național de Probațiune.

Recepționarea certificatului

Ulterior, certificatul de integritate semnat de ANI este expediat ASP prin intermediul curierilor speciali. Instituția, la fel, în termen de 48 de ore, va remite documentele centrelor multifuncționale la care au fost depuse solicitările.

Certificatul de integritate va fi ridicat de la centrul multifuncțional personal de către candidat, chiar dacă solicitarea a fost făcută de către reprezentant, a precizat ANI într-un comunicat. Tot procesul de solicitare și de eliberare a certificatelor de integritate urmează să se încadreze în maxim 15 zile, mai subliniază instituția.

Reprezentanții ASP, prezenți la sesiunea de instruire, au dat asigurări că acest proces va decurge cu operativitate maximă, astfel încât să nu fie depășite termenele stabilite, se mai menționează în comunicat. În zilele următoare, ANI va mai desfășura două sesiuni de instruire similare pentru angajații din celelalte centre multifuncționale ale ASP.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!