Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la trei ani de închisoare, a menționat Procuratura într-un comunicat.

Incidentul a avut loc pe 16 martie, la intrarea în satul Bozieni, raionul Hâncești. Ofițerii de patrulare au oprit un automobil de model „Vaz”, care se deplasa neadecvat pe carosabil. La volanul maşinii se afla inculpatul, în vârstă de 25 de ani, vizibil în stare de ebrietate.

Șoferul a refuzat să prezintă oamenilor legii un act de identitate. De asemenea, nu s-a supus cerințelor polițiștilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.

În schimb, bărbatul a adoptat un limbaj necenzurat și a mușcat un polițist de deget. A fost însă reținut, iar, ulterior, arestat. Este până în prezent în custodia statului.

Procuratura a precizat că inculpatul a comis aceste abateri în timpul termenului de probă, fiind condamnat, acum un an, la trei ani închisoare cu suspendare, pentru vătămarea intenţionată medie a integrităţii sau a sănătăţii unei persoane.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!