Totodată, conceptul își propune să stabilească calitatea vieții pe zone, care va duce, eventual, spre dezvoltarea integrală a orașului.
Cele opt orașe noi au fost selectate de către Agențiile de Dezvoltare Regională în cadrul apelurilor deschise la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare.
Orașele vizate în proiect urmează să se implice într-un proces complex de lucru, care demarează cu elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană. Datorită experienței obținute de promoția orașelor participante în proces în anul 2018, noii participanți vor beneficia de o metodologie de lucru pregătită, în baza realităților din orașele din Republica Moldova.
Astfel reprezentanții orașelor noi, selectate împreună cu specialiștii din orașele participante deja în proiect in 2018 au participat la un training despre procesul de revitalizare – de la noțiuni teoretice și prezentări ale rezultatelor anului trecut, la ateliere practice și discuții concrete privind crearea contextului de Revitalizare Urbană.
Participanții au discutat și despre natura intervențiilor în spațiul urban prin implicarea nemijlocită a cetățenilor – procesul și programul fiind concepute în concordanță cu necesitățile locuitorilor.
Revitalizarea urbană este un proces complex, ce implică mai mulți parteneri locali și regionali, iar beneficiarii principali sunt locuitorii acestor regiuni.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.