Potrivit materialelor cauzei, în schimbul banilor, vameșul urma să restituie șoferului mașina reținută anterior în Vamă, dar și să diminueze valoarea mărfii ridicate de Serviciul Vamal. Pentru că nu s-a ținut de cuvânt, șoferul i-a cerut banii înapoi și l-a denunțat pe funcționar la CNA.

Operaţiunea de transmitere a banilor s-a desfăşurat sub controlul CNA şi al procurorilor anticorupție. Pe numele vameşului a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să-i ceară mandat de arestare.

Inspectorul îşi recunoaşte vina şi riscă până la zece ani de închisoare, cu amendă şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Incidentul a avut loc chiar dacă, anterior, CNA a lansat o campanie de informare în rândul angajaților Serviciului Vamal, îndemnându-i pe funcționari să nu tolereze actele de corupție.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!