Joe Simms, în vârstă de 29 de ani, care s-ar afla undeva în oraşul New York, are şapte mandate de arest emise pe numele său şi este pus sub urmărire după ce nu a apărut în instanţă, într-un dosar de vătămare a unui minor şi de încălcare a liniştii publice.

Locotenentul Brett Johnson, de la departamentul de poliţie din Torrington, a postat, miercuri, pe Facebook că bărbatul l-a contactat personal şi a fost de acord să se predea doar dacă poza lui de fugar adună 15.000 de like-uri.

Johnson a afirmat că a reuşit să negocieze cu Simms de la numărul iniţial de 20.000 de like-uri. „Va fi dificil, dar clar este posibil”, a scris Johnson.

De asemenea, locotenentul a adăugat că dacă cineva are informaţii cu privire la locaţia lui Simms, ar trebui să informeze autorităţile şi să „scutească departamentul de suspans fără rost”.

Totuşi, Maki Haberfel, un expert în etica şi procedura poliţiei, de la Colegiul de Criminalistică John Jay, spune că Simms se foloseşte de social media pentru a manipula presa şi poliţia. Potrivit expertului, poliţia nu ar fi trebui să negocieze deloc cu suspectul, mai ales pe Facebook.

„Totul devine o glumă”, spune Haberfel. „Oamenii vor lua în râs legea”, adaugă expertul, potrivit The Guardian

Simms, contactat de Associated Press prin Facebook, spune că este foarte serios cu privire la ofertă. „Am vrut să le dau un impuls”, a scris acesta.

De asemenea, bărbatul a declarat că acuzaţiile se trag din probleme conjugale şi s-a săturat să fugă de autorităţi. „Să mă uit mereu în spatele meu, la fiecare cinci secunde, este foarte stresant”, adaugă Simms.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!