„La ei știți care e situația? Când ea vrea, el nu vrea. Când el vrea, ea nu vrea. Din start Andrei voia coaliție cu socialiștii. Maia nu voia. În fiecare zi vin mesageri de la ACUM. Dar nu voi da nume. Numai că ai noștri îi mai trimit să se uită la Ora de Ras, la Jurnal TV. Acum când Andrei a văzut că rămâne fără funcție (n. r. - face referire la condiția socialiștilor de a obține funcția de președinte al Parlamentului, post pentru care ACUM l-a propus pe Andrei Năstase), deja el nu vrea, dar Maia vrea. Ei vor doar funcțiii, parcă-s copii. Ei vor numaidecât posturi”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Funcția de speaker e o garanție pentru socialiști. Președintele a fost suspendat de cinci ori deja. Speakerul e mai greu de scos din funcție”, a mai spus șeful statului.

Dodon a adăugat că „în această viață” Năstase nu va fi președinte al Parlamentului.

„Niciun fel de post de președinte al Parlamentului, în afară de cel al socialiștilor, nu va fi în actualul Parlament”, dă asigurări politicianul.

Liderul neformal al socialiștilor spune că nu are încredere în promisiunea celor de la ACUM, care au declarat că vor renunța la funcția de președinte al Legislativului odată ce vor vota, împreună cu socialiștii, pachetul de legi antioligarhice.

„Nu va fi asta niciodată, ca Năstase să-și dea demisia din funcția de președinte al Parlamentului. Pentru că vor fi alte opinii în fracțiunile lor. Începând cu boxerul ăsta cu urechile și nasul rupt (n. r. - Octavian Țîcu), care o să scrie o părere diferită: eu în numele poporului românesc nu voi vota, pentru că pe 7 apriie 2009 Greceanîi a spus așa și așa”, aadăugat șeful statului.

Amintim că la 21 mai deputații blocului ACUM i-au așteptat pe socialiști la discuții în Parlament. Deputații PSRM nu au venit.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!