Șeful Direcției Politici Economice și Mediul de Afaceri, Vasile Vulpe a declarat că acest eveniment se înscrie în lista acțiunilor desfășurate de Ministerul Economiei  pentru a dezvolta și impulsiona domeniul turismului.

În cadrul seminarului au fost discutate și prezentate obligațiile precontractuale și contractuale ale agenților economici în ceea ce ține de  informarea consumatorului, viciile călătoriei și drepturile călătorului în caz de vicii, procedura, statutul intermediarului serviciilor de călătorie, cesiunea contractului, rezoluțiunea contractului înainte de începerea călătoriei, dar și alte aspecte legate de organizarea călătoriilor de către tur-operatori și agenții de turism.

Pe 1 martie curent  au intrat în vigoare modificări la Codul Civil al Republicii Moldova, care conține reglementări noi referitoare la contractul de servicii de călătorie, preluate din Directiva Uniunii Europene.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!