De ce mai vedem pungi de plastic în magazine și piețe, dacă legea interzice? Discutăm asta la ON&OFF the Record

De ce mai vedem pungi de plastic în magazine și piețe, dacă legea interzice? Discutăm asta la ON&OFF the Record

De aproape cinci luni, în Republica Moldova este interzisă vânzarea celor mai rezistente și groase sacoșe din plastic. În realitate, însă, legea care a venit să salveze mediul înconjurător este nefuncțională. În magazine continuă să se ofere pungi de plastic, iar la piețe vedem la orice pas așa-numitele pungi „calendar” pentru că prevederea care stabilea sancțiuni... a dispărut din lege. 

Cum au dispărut amenzile? Ce fel de pungi mai pot fi vândute în magazine și în piețe și până când? Avem sau nu alternative pentru plasticul care ne-a făcut viața mai comodă, dar care ne omoară mediul?

Despre asta vrem să discutăm în ajun de Ziua Mondială a Mediului la cea de a doua ediție a evenimentului „ON&OFF the Record”. Evenimentul va avea loc la 4 iunie curent, la Budweiser Grill & Pub (str. Alexei Șciusev 93), ora 18:30.

Publicitate

Accesul la eveniment este gratuit, dar în limita locurilor disponibile și a înregistrării prealabile, pe care o puteți face AICI: https://forms.gle/1es6Nr96yy2ibFy67

„ON&OFF the Record” este organizat de Agora.md în parteneriat cu Youth Association ASIST.

Cum a fost la prima ediție ON&OFF the Record

Prin organizarea acestor evenimente AGORA își propune să fie mai mult decât o instituție de presă, care livrează conținut pe online. Ne dorim să ieșim în offline, să venim mai aproape de voi, cei care ne citiți. Să ajungem în comunitățile cu diferite interese, pasiuni și împreună să discutăm temele de interes, împreună să căutăm și să găsim soluții.

Acest eveniment este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews in Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.

Realizarea acestui produs informativ a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului American și Britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK aid. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea redacției AGORA și nu reflectă în mod necesar viziunea Uk aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal