„Așa e de liniștită apa pe malul Bâcului, încât nu-mi dau seama. E liniștea dinaintea furtunii sau vom ajunge la termenul limită și vor fi declarate alegeri anticipate”, a declarat Iurie Leancă, întrebat despre șansele formării unei coaliții de guvernare.

„Dacă cei din ACUM, dacă tot sunt pro-europeni, cred că a venit timpul să demonstreze acest lucru, să se așeze la masă și să discute... reforma justiției, ce facem mai departe. ACUM și PD-ul. Altă soluție nu văd. Această iritare din partea ACUM pentru socialiști și discuții că împreună cu socialiștii vor construi aici un sistem bazat pe valori occidentale... mă umflă râsul. PSRM e un partid oligarhic, bazat pe modelul rusesc, pe verticala puterii de influență rusească și acum vrea să dezoligarhizeze... mă scuzați, e un cuvânt nou și nu învăț așa repede ca dl Năstase”, a mai spus Leancă.

Amintim că blocul ACUM nu-și dorește o coaliție cu PSRM, ci doar votarea pachetului de legi antioligarhic, cu Andrei Năstase în funcția de președinte al Parlamentului. DE partea cealaltă, socialiștii vor formarea unei guvernări funcționale, cu Zinaida Greceanîi la conducerea Parlamentului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!