Mai mulți simpatizanți și apropiați ai democraților, prezenți la contramanifestația din fața Guvernului? (FOTO)

Mai mulți simpatizanți și apropiați ai democraților, prezenți la contramanifestația din fața Guvernului? (FOTO)

Mai mulți simpatizanți ai Partidului Democrat și ai deputaților democrați au venit ieri, 23 mai, la contramanifestația din fața Guvernului, acolo unde blocul ACUM a venit să protesteze față de scumpirea carburanților și cartofilor. Cel puțin asta afirmă unii deputați ai blocului ACUM, care au publicat pe Facebook imagini cu persoane care își afișează, la profilurile de Facebook, simpatiile politice pentru democrați. Contactat de AGORA, purtătorul de cuvânt al PDM a negat că formațiunea ar fi adus în mod organizat contramanifestanții în fața Guvernului, însă nu a exclus faptul că simpatizanți ai PDM ar fi putut merge la contraprotest din cont propriu.

Serghei Burțev pare a fi unul dintre contramanifestanții veniți ieri în fața Guvernului. Acesta ținea în mână un megafon și s-a remarcat inclusiv prin scandările pe care le făcea în timpul manifestației.

...

Publicitate

Mai mult, acesta s-a declarat susținător al democratului Constantin Țuțu, în cadrul unei transmisiuni live făcute în februarie 2019.

„Eu îs până la urmă cu Costea Țuțu, cu Partidul Democrat”, spune acesta în cadrul unei transmisiunii înregistrate în data de 26 februarie 2019. În aceiași înregistrare, susținătorul democraților vorbește despre faptul că PDM a pierdut alegerile în circumscripția în care a candidat Țuțu (n. r. - înregistrarea a fost ștearsă în timpul redactării acestui articol).

...

„Prieteni, cu ajutorul vostru, am identificat noul „erou al zilelor noastre”. Se numește Serghei Burtsev și, din ce am reușit să aflu, a făcut parte din personalul de deservire a târgului de Craciun organizat cu mare fast de Pavel Filip”, a scris pe Facebook deputat PAS, Sergiu Litvinenco.

Un alt contramanifestant de ieri pare a fi Ion Munteanu. Potrivit informațiilor de la profilul de Facebook, este avocat de meserie. În timpul protestelor de ieri, a făcut zgomot cu ajutorul unui fluier.

...

Într-o imagine anterioară, Munteanu apare alături de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

În același timp, Ion Munteanu a publicat pe profilul său mai multe imagini în care își arată susținerea pentru partidul Democrat.

...

Un alt contramanifestant din fața Guvernului pare a fi Sergiu Zamurcă.

„Din sursele noaste anonime, acesta este angajat al Poliției și după cum arată postările sale de pe Facebook, este fan de-al lui Țuțu”, scrie deputatul PAS, Radu Marian, pe Facebook.

Gheorghe Cavcaliuc de câte dovezi e nevoie ca să demonstrați cine a organizat contra-manifestația? Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, așteptăm clarificări”, a adăugat acesta.

...

Un alt susținător al democratului Constantin Țuțu ar fi participat ieri la contraprotest. Potrivit deputatului ACUM, Dumitru Alaiba, este vorba despre fostul angajat al Poliției de Frontieră, Alexei Apostol.

...

Menționăm că și democratul Constantin Țuțu ar fi participat la contraprotestul de la flashmobul blocului ACUM. Mai exact, acesta ar fi venit pe două roți, în fruntea unei coloane de motocicliști care au bruiat manifestația organizată împotriva scumpirii carburanților. „Andrei Năstase cu Maia Sandu încalcă ordinea publică. Năstase e un drac, cu toate neamurile lui. Îmi era dor de protestele lui”, a declarat motociclistul care pare a fi Constantin Țuțu.

Vezi și: Telefonul deputatului Perciun, înhățat de un contramanifestant și dus la sediul PDM? Ce arată geolocația telefonului și ce spun democrații (FOTO)

Democrații neagă că au adus organizat contramanifestanții

Contactat de AGORA, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a negat că democrații au organizat grupul de persoane care au venit să protesteze contra manifestanților blocului ACUM.

Totodată, Gamurari nu exclude că unii contramanifestanți ar fi susținători sau simpatizanți ai PDM, dar că aceștia au venit în fața Executivului pe cont propriu și din proprie inițiativă.

„Eu știam de o singură persoană care ar fi dintre simpatizanții Partidului Democrat, însă el n-a fost trimis organizat. Dar nimeni nu a anulat libertatea de întruniri și libertatea de exprimare în R. Moldova. Am văzut și discursul unui jurnalist care a spus că l-a văzut și pe domnul Țuțu și a putut să-i determine vocea, fiind acela în cască pe motocicletă. Nu știu ce fel de studii are dumnealui. Din câte cunosc eu din practica internațională, vocea de după cască un pic se schimbă. Poate apărea întrebarea despre cât de corect e ceea ce se spune. Nu neg faptul că au fost și simpatizanți ai PD, însă dacă au fost, atunci au venit individual, pe propria răspundere. Dar nicidecum nu a fost organizat de PD”, ne-a declarat Vitalie Gamurari.

Citește și: Haos în fața Guvernului. UPDATE: Ce spune Cavcaliuc despre contraprotestul la flasmobul ACUM (VIDEO)

Funcționari ai Consiliului Raional Strășeni, implicați în campania electorală a democraților. Explicațiile celor vizați (FOTO)

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal