Bărbatul a fost executat prin injecție letală, la Închisoarea de Stat din Florida, iar decesul său a fost pronunțat joi, la ora locală 18:55. Lisa Noland, singura victimă care i-a supraviețuit, a privit cum bărbatului îi era administrată injecția letală.

Bobby Joe Long a cerut o ultimă masă cu vită la cuptor, bacon și cartofi prăjiți înainte de a fi executat și nu a vrut să spună câteva ultime cuvinte, au povestit martorii.

Execuția sa fusese amânată întrucât avocații lui Long au argumentat că injecția letală ar fi o metodă „nemiloasă și neobișnuită”, deoarece bărbatul suferea de epilepsie și ar fi putut suferi o criză convulsivă. Însă Curtea Supremă a respins cererea avocaților și a decis să dea undă verde execuției.

Lisa Noland avea doar 17 ani când a fost răpită de Long din fața unei biserici. Ea a fost violată și abuzată ore în șir, până când bărbatul a decis să o elibereze. Informațiile furnizate de ea poliției au fost cruciale pentru prinderea și condamnarea lui Long.

„Când mi-a pus pistolul la tâmplă, deja nu mai era ceva nou pentru mine”, a povestit ulterior Noland. Ea a declarat că a reușit să supraviețuiască apelând la emoțiile lui Long, spunându-i că pare un bărbat amabil, că ar vrea să fie iubita lui și că nu va povesti nimănui despre cele întâmplate. Ulterior, bărbatul a decis să o elibereze.

Bobby Joe Long și-a recunoscut crimele, 10 femei pe care le-a violat, apoi le-a ucis, și a primit 28 de sentințe la închisoare pe viață și una cu condamnare la moarte, pentru uciderea lui Michelle Simms, în vârstă de 22 de ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!