Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului în perioada 2017-2018, a fost în cele mai multe deplasări în interes de serviciu, 71 la număr. Costurile ridicându-se la aproape un milion și jumătate de lei. Destinațiile predominante au fost Franța, SUA și România.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a mers în 34 de deplasări pentru care s-a achitat puțin peste 1 milion de lei. De cele mai multe ori, Candu a mers în Marea Britanie, România și SUA.


Locul trei la capitolul deplasări îi revine lui Marian Lupu. Acesta a adunat în palmares 41 de „călătorii” pentru care s-au cheltuit peste 800.000 de lei.

Potrivit TOP-ului realizat de AGORA, cele mai puține deplasări dintre cei 10 deputați le-a efectuat democratul Sergiu Sârbu. Acesta a avut 13 destinații, cheltuielile depășind 300.000 de lei. 

În total, pe parcursul anilor 2015-2018, pentru deplasările în interes de serviciu a tuturor deputaților s-au cheltuit aproape 12 milioane de lei. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!