În același timp, pe perioada de sistare a activității unei instituții de educație timpurie din sector, a fost determinată o altă grădiniță din apropiere, pentru ca toți copiii ai căror părinți au solicitat frecventarea pe această perioadă, să fie instituționalizați. Părinții vor depune o cerere în acest sens la grădinița frecventată de copil, fără necesitatea motivării acesteia.

Măsura luată de autoritățile publice locale vine ca urmare reducerii numărului copiilor în grădinițe pe durata sezonului estival, insuficiența angajaților în blocurile alimentare ale instituțiilor, creșterea duratei programului de muncă al personalului (12 ore) din cauza concediilor anumitor angajați, organizarea lucrărilor de reparație pe timp de vară etc.

Totodată, e de menționat că programul de activitate al grădinițelor va fi stabilit astfel, încât să fie respectate drepturile legale ale copiilor, părinților și angajaților instituțiilor nominalizate. Anterior, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport (DGECTS) a desfășurat sondaje vizavi de frecventarea grădinițelor în perioada de vară, pentru a stabili graficul de lucru al grădinițelor din sectoarele capitalei.

Informația privind programul de activitate al grădinițelor va fi plasată pe site-ul DGECTS, precum și pe paginile web ale direcțiilor educație sectoriale.

În cazul unor modificări neplanificate, comunitatea de părinți va fi informată suplimentar prin intermediul paginilor web a DGECTS și DETS din sectoare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!