Potrivit IGSU, aici vor activa de la 200 pînă la 300  de persoane: salvatori, carabinieri, ostași ai armatei naționale, dar și muncitori a mai multor agenții și instituțiilor guvernamentale implicate. Aceștia vor monitoriza și gestiona situația, dar și vor efectua lucrări de fortificare a digurilor de protecție în zonele de pericol de creștere a nivelului apei.  

Forțele antrenate în tabăra de câmp din localitatea Crocmaz vor asigura fortificarea digurilor pentru 8 localități a raionului Ștefan Vodă.

Pentru consolidarea digurilor de protecție  în teren va activa tehnica grea a IGSU, 15 autobasculante, dar și alte 13 unități de tehnică de tip excavatoare și buldozere oferite de Administrația de Stat a Drumurilor.

                     

Decizia de instalare a taberei a fost luată de conducerea IGSU în urma celulei de criză convocate vineri dimineață, privind întreprinderea tururor acțiunilor necesare de prevenire a inundațiilor în preajma râului Prut și Nistru, dar și pentru protejarea bunurilor materiale și a populației.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!