O altă cerință prevede un cerfificat oficial de înregistrare pentru siguranța alimentelor, inclusiv pentru utilajul comercial specializat. Actul trebuie să fie eliberat de Direcția municipală pentru siguranța alimentelor Chișinău. Totodată, agentul economic trebuie să semneze un angajament cu privire la respectarea cerințelor de organizare și desfășurarea a comerțului ambulant stradal și să asigure condiții corespunzătoare pentru expunerea, protejarea și păstrarea mărfurilor.

De asemenea, punctul comercial trebuie să asigure aspectul estetic ai arhitecturii corespunzător unității de comerț, iar agentul economic trebuie să asigure salubrizarea teritoriului în perimetrul unității comerciale pe o rază de 10 m, precum și să asigure unitatea cu pubele pentru colectarea deșeurilor. Imediat cum termenul de activitate prevăzut expiră, comercianții sunt obligați să asigure evacuarea unității de comerț ambulant la expirarea termenului prevăzut.

Potrivit regulamentului emis de autoritățile municipale, în fiecare zonă amplasată va fi câte o singură unitate de comerț ambulant, rulotă sau remorcă, iar în zonele cu o circulație pietonală mai intensă vor fi amplasate până la trei unități.

Gheretele vor activa în perioada 1 iunie -30 octombrie și vor comercializa băuturi răcoritoare sau fierbinți și înghețată. 

În parcurile și scuarurile din capitală vor funcționa 43 de unități de comerț.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!