Astfel, conducătorii auto au propus mijloace financiare de la 100 de lei până la 10 000 de lei, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, pentru diverse încălcări. Printre acestea: conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate, încălcarea limitei de viteze și  lipsa permisului de conducere, exploatarea vehiculelor cu parbrizul şi geamurile portierelor din față umbrite, pentru parcare neregulamentară, precum și conducerea automobilului cu permis de conducere fals.

Cei 21 de conducători auto care au crezut că integritatea poate fi cumpărată riscă pentru săvârșirea infracțiunii o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și cu amendă în mărime de la 100 000 la  200 000 de lei.

 Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, în comun cu Inspectoratul General al Poliție (IGP),  în perioda lunilor ianuarie-mai curent, au desfășurat activităţi de prevenire a accidentelor în traficul rutier,  precum și acțiuni de combatere a fenomenului de corupere activă exercitată asupra inspectorilor de patrulare.

Activităţile  realizate au avut drept scop depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale referitoare la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor/produselor stupefiante, depășirea regimului de viteză, precum și a altor abateri de la prevederile Regulamentului circulației rutiere.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!