Competiția s-a desfășurat sămbăta aceasta, în stațiunea Muntele Băișorii. Sportivul a ajuns primul la linia de Finiș, după ce a parcurs traseul de 74 km, cu diferență de nivel de aproximatv 3600 metri, în 7h 48m 05 s.

„Cea mai mare cantitate de plat fals ce l-am întâlnit. Fizic m-am simțit bine și le-am putut relativ alerga. Dar psihologic a fost destul de complicat. M-am simțit ok toată cursa, vreme faină numai bună de alergat. E adevărat că picioarele le-am udat din primii km”, a declarat sportivul, pentru RunMoldova.

Pe locul doi, cu o diferență de timp de 40 de minute, a ajuns sportivul din România Ciprian Ionuț Nedea.

Maraton Apuseni le propune iubitorilor alergării montane cinci trasee (Ultramaraton, Maraton, Semimaraton, Cross și Family) care traversează crânguri, dealuri, ape și vârfuri ale Munților Apuseni.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!