Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), înălțimea digului fortificat este de până la un metru. Salvatorii, ostaşii şi carabinierii au consolidat barajul cu argilă şi prundiş pe parcursul zilei de duminică, pe o distanţă de 650 de metri.

Lucrările vor continua și luni, digul urmând să fie consolidat cu alți 2.100 de saci de nisip. Angajații Administrației de Stat a Drumurilor au adus la fața locului 1.900 de m3 de argilă și prundiș.

IGSU monitorizează punctele de observare a nivelului apei pe râurile Nistru și Prut și verifică mai multe sectoare cu pericol, precum și sensibilizează populației cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor.

În total, pentru preîntâmpinarea riscului de inundații, în tabăra de câmp activează peste 300 de persoane, iar pentru lucrările de fortificare a digurilor sunt utilizate 97 de unități de tehnică.

În urma ridicării nivelului apei în râurile Nistru și Prut, la 24 mai, a fost activată celula de criză cu implicarea experților din cadrul Ministerului Apărării, Agenției Proprietăți Publice, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției „Apele Moldovei”, Agenției „Moldsilva”, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Carabinierilor și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!