Oamenii legii au fost sesizați de mai mulți părinți privind comportamentul indecent al dirigintelui de clasă în vârstă de 38 de ani. „Bărbatul era acuzat că ar fi avut un comportament neadecvat şi ar fi făcut gesturi nepotrivite faţă de băieţeii clasei întâi. Fiind audiaţi în condiţii speciale, minorii au confirmat acţiunile indecente ale profesorului”, se arată în comunicatul emis presei.

După aceste audieri, profesorul a fost arestat. Procurorii au identificat nouă elevi minori care au avut de suferit de pe urma acțiunilor abuzive ale bărbatului. 

Profesorul va sta șapte ani la pușcărie, potrivit deciziei primei instanțe. Sentința poate fi însă atacată. 

Potrivit unui studiu realizat de Procuratura Generală, pe parcursul anului 2018, a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri în care copiii au devenit victime ale infracțiunilor cu caracter sexual. Au fost pornite 373 de urmăriri penale pe fapte de abuz sexual, faţă de 332 de cazuri iniţiate în anul 2017. 

Studiul mai arată că, în 58 de cazuri, copiii au fost abuzaţi în familie. Abuzurile se repartizează în felul următor: de concubinul mamei – 14 cazuri, părinţi biologici – 8 cazuri, bunel – 2, frate – 2, alte rude – 5 şi de către alţi minori – 27 de cazuri.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!