Inițiativa va fi promovată inclusiv pe suporturile disponibile din troleibuzele Capitalei, în special pe troleibuzele de pe ruta nr. 30, care face legătura dintre centrul orașului și aeroport.

De primele călătorii cu aceste troleibuze ar urma să beneficieze angajații Primăriei Capitalei.

Conceptul proiectului a fost descris astăzi la Primărie de către Natalia Țurcanu, director executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM). În acest sens, organizația a încheiat un acord de colaborare cu Regia Transport Electric Chișinău (RTEC).

„Suntem într-o perioadă de test. Experiența va începe cu un tur pietonal, apoi de la Sala cu Orgă, cel mai probabil, se va lua troleibuzul”, a menționat Natalia Țurcanu.

Potrivit directorului RTEC, Dorin Ciornîi, costurile proiectului sunt minime. „Tururile vor avea loc doar sâmbătă și duminică și vor avea o durată de circa 1,5-2 ore. Costurile se vor rezuma la energia electrică consumată sau salariul șoferului de troleibuz”, a declarat funcționarul.

Vezi și: Tablă de șah, vioară gigantică sau inscripție cu numele orașului Chișinău. Inițiativa unui agent economic pentru atragerea turiștilor

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!