Potrivit unui comunicat emis de oamenii legii, bărbatul își vindea marfa prin intermediul rețelelor de socializare, unde plasa anunțuri precum că aduce detergenți de peste hotare.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au depistat aproximativ 180 de kg de detergenţi contrafăcuţi, sub formă de praf şi lichid, peste 195 de etichete şi ambalaje destinate împachetării, ștampile, vase de preparare și dozare a produselor contrafăcute, precum și facturi de procurare a materiei prime pentru fabricarea lor.

Bărbatul nu a putut prezenta anumite acte de provenienţă sau de calitate. Respectiv, produsele, în valoare de circa 80 de mii de lei, au fost imediat ridicate de la faţa locului, fiind depozitate până la emiterea unei decizii judecătoreşti.

Totodată a fost întocmit un proces verbal privind „desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător” și „achiziţionarea, păstrarea, transportul şi comercializarea ilegală a valorilor materiale”, ceea ce presupune amendă de până la 9.000 de lei.


Poliţia a venit cu o recomandare către cetățeni. I-a îndemnat să procure detergenţi doar din magazinele autorizate. Iar în cazul în care dispun de informaţii despre comercializarea ilicită a produselor repsective, să informeze imediat serviciul unic 112.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!