Unionistul George Simion ajunge pe locul 5, iar pe 6 - Pro România, cu 2.145 de voturi. Pe listele acestei formațiuni a candidat și Iurie Leancă. Actualul vicepremier pentru Integrare Europeană a R.Moldova se află pe poziția a 4-a în lista electorală a formațiunii. Partidul a obținut două mandate în Parlamentul European, ceea ce înseamnă că Leancă nu va accede în forul legislativ european, dacă alți doi candidați din fața sa nu se vor retrage.

Iată Top 6 al preferințelor alegătorilor din Republica Moldova, exprimat în numărul de voturi:

1. PNL - 13.610 voturi

2. PMP - 10.086 voturi

3. USR PLUS - 3.562 voturi

4. PSD - 3.239 voturi

5. George Simion (independent) - 2.146 voturi

6. Pro România - 1.530 voturi


Datele prezentate mai sus sunt rezultatele provizorii colectate de Biroul Electoral Central în 35 de secții de votare din cele 36 deschise pe teritoriul Republicii Moldova.

La alegerile europarlamentare din România, în R. Moldova au votat 37.888 de alegători.

De menționat este faptul că mai mulți români-moldoveni nu au reușit să-și exercite dreptul la vot. În secții precum cele deschise la Ambasada României la Chișinău, Liceele „Gheorghe Asachi” și „Spiru Haret” sau la USM oamenii au rămas în coadă și după închiderea secțiilor de vot. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!