Militanții pentru un mediu curat sunt convinși că atât aerul, cât și apa şi solul sunt din ce în ce mai poluate. Potrivit lor, fenomenele meteorologice extreme care afectează în ultimii ani şi Republica Moldova se vor intensifica şi vor deveni mai puternice din cauza schimbărilor climatice. 

Reprezentanţii Mişcării Extinction Rebellion Moldova le-au cerut șefilor de la Primărie  să adopte statutul de criză de mediu la nivel local și să-și asume o serie de angajamente. Printre acestea: elaborarea unui plan de acţiuni de contracare a crizei de mediu care să conţină obiective clare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră precum şi obiective de reducere a poulării aerului, apei şi solurilor din raza municipiului Chişinău. 

De asemenea, membrii mişcării au mai cerut şi constituirea unui Consiuliu Municipal de Participare.

Conform datele statistice ale Serviciului Hidrometeorologic de Stat, nivelul de poluare a aerului atmosferic în municipiul Chişinău este, în majoritatea cazurilor, între indicatorii „înalt” și „foarte înalt”.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!