Spectacolul de disertație regizat de Slava Sambriș, luat în repertoriul Teatrului Național de la București

Spectacolul de disertație regizat de Slava Sambriș, luat în repertoriul Teatrului Național de la București

A lăsat viața teatrală de la Chișinău și a plecat la București ca să-și continue studiile în regie. Povestea lui Slava Sambriș o cunosc bine oamenii din domeniu, dar mai puțin foștii spectatori care îl aplaudau la spectacole. Regizorul a mers peste Prut să facă un master în regie, iar examenul de disertație i-a adus imediat laurii meritați. Spectacolul montat de el pentru finalul studiilor a fost premiat și imediat inclus în repertoriul proiectului 9G al Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București, scrie EA.md.

„În România nu există corupție, șpaga este doar o manieră diferită cultural de a mulțumi cuiva”, potrivit premierului român Viorica Dăncilă. Acesta este motto-ul de la care a pornit concepția spectacolului „Revizorul” de Nikolai Gogol, montat de regizorul Slava Sambriș.

„Spectacolul prezintă situația socio-politică și religioasă localizată în contemporaneitatea românească, într-un univers în care coexistă multe forme ale superstițiilor prind viața. Acesta tratează o temă extrem de actuală azi – birocrația și fenomenul corupției – situație în care mediocritățile s-au cuibărit la conducere ca șobolanii. Animalele antropomorfizate ghidează acțiunea spectacolului ca într-un coșmar al primarului, paralizat de frică, iar personajele, grase și rumene la față ca niște pâini imense și bine crescute de țară, alții dimpotrivă, ca niște pâini prost crescute, sunt parcă smulse din picturile lui Goya. Niște provinciali bogați, mediocri, importanți în lumea lor, care duc ipocrizia, dualitatea și lașitatea la extremă, ceea ce îi face să fie caraghioși și absurzi până la grotesc – despre aceasta este acest spectacol”, a spus Slava Sambriș.

Publicitate
...

Spectacolul „Revizorul” a primit premiul pentru cel mai bun spectacol din cadrul galei absolvenților. La pachet a venit și invitația ca lucrarea să facă parte din repertoriul permanent al proiectului 9G al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București.

Slava Sambriș are o experiență vastă în teatru, fiind cunoscut publicului ca cel care a interpretat-o pe scena Teatrului „Eugene Ionesco” de la Chișinău Chișinău pe Coana Chirița în spectacolul cu același nume.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal