Lupte în pușcărie, între deținuți, arbitrate de kickboxerul Șoltoianu. În imagini apare și interlopul Vanea Pisateli (VIDEO)

Lupte în pușcărie, între deținuți, arbitrate de kickboxerul Șoltoianu. În imagini apare și interlopul Vanea Pisateli (VIDEO)

Kickboxerul Ion Şoltoianu, condamnat la 14 ani de închisoare pentru omor, organizează lupte și în pușcărie. Acestea ar avea loc frecvent între condamnați cu diferite regimuri de detenție. Potrivit Jurnal TV, cel care ar permite acest lucru, contra plată, ar fi directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco. Această ipoteză a fost însă negată de reprezentanții ANP, care au mai menționat că luptele din filmulețul publicat ar fi avut loc în 2017.

Jurnal TV scrie că toată lupta ar fi fost filmată de către Andrei Efremenco, poreclit „Belîi”, condamnat la 15 ani de închisoare, care ar fi un „supraveghetor” în Penitenciarul nr. 4 Cricova.

În imagini apare și unul dintre cei mai vestiți lideri ai lumii interlope - Ion Druță, cunoscut drept Vania Pisateli, condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a vândut arme reporterilor RISE Moldova și la 20 de ani pentru un triplu omor. „Pisateli” este cel care le-a cerut judecătorilor să fie amnistiat „în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova”.

Publicitate

https://agora.md/videoframe/7428/650

Lupta de după gratii este arbitrată de către Ion Șoltoianu, care l-a împuşcat mortal, la o terasă din Chișinău, pe fostul poliţist Ion Stratulat.

Potrivit sursei, luptele s-ar desfășura cu regularitate, cu pariuri, și că despre acest lucru ar cunoaște adjunctul ANP, Serghei Demcenco, care ar fi remunerat. Solicitat să comenteze situația, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, a declarat că imaginile video ar fi vechi, încă din 2017.

„Pe marginea cazului dat, noi am desfășurat o anchetă de serviciu, în urma căreia funcționarii responsabili din instituție au fost sancționați disciplinar. O mare parte dintre persoanele condamnate, care apar în filmări, nu se deține în penitenciarul dat încă din 2017. Iar informațiile, precum că administrația susține astfel de acțiuni ale condamnaților, sunt false. Conducerea ANP nu tolerează cazurile de indisciplină în cadrul sistemului administrației penitenciare, atât în rândul funcționarilor, cât și a persoanelor deținute”, se precizează în comunicatul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal