Potrivit unui comunicat emis de oamenii legii, încă de la începutul anului 2018, suspectul ar fi profitat de vulnerabilitatea a cinci tinere, printre care două minore. Fetelor li s-ar fi spus că vor vinde fructe la ghereta pe care suspectul o are la Piața Centrală din Chișinău. Ulterior, tinerele ar fi fost însă impuse să presteze servicii sexuale. Beneficiarii erau identificați din timp de către suspect, se mai arată în comunicat.

Pentru serviciile prestate, victimele primeau câte 500 de lei de la fiecare client. Banii erau însă luați, ulterior, de bănuit.

„Afacerea” a fost distrusă la 21 mai curent, când bărbatul a fost reținut în flagrant, fiind plasat în arest pentru 20 de zile. A fost inițiată o cauză penală pentru trafic de copii. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul ar putea petrece de la 15 la 20 de ani după gratii.

Oamenii legii continuă investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele, dar și alte persoane implicate în acest caz, urmând să fie identificate și alte tinere recrutate de către suspecți.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!