„Vadim Krasnoselski a anunțat că astfel de cereri în judecată vor fi, dar mai întâi e nevoie de crearea unui teren informațional în legătură cu evenimentele de acum 27 de ani, „ca să amintim tuturor colegilor (n.r. – participanții la procesul de negocieri pentru soluționarea conflictului transnistrean) acele evenimente”. Vadim Krasnoselski a amintit de crimele de război și crimele împotriva umanității, asupra cărora termenul de prescripție nu se aplică”, scrie presa locală.

În adresarea sa, Krasnoselski a făcut referire și la membrii grupului Ilașcu, care au fost condamnați, ilegal, de autoritățile necunstituționale de la Tiraspol, numit acum „grup terorist”. „Cei care au fost trimiși să se sacrifice trebuie delimitați de grupul Ilașcu, de cei care au împușcat civilii în Dubăsari sau de polițiștii care au împușcat oameni neînarmați pe 1 aprilie 1992, la Bender. Cei care l-au omorât pe Nicolai Ostapenco au primit distincții din partea autorităților Republicii Moldova. Au fost aleși în Parlamentul Republici Moldova și cel al României. A avut loc o apreciere a activității grupurilor teroriste. Aic nu ne putem înțelege. Avem eroi diferiți. Ei îi au pe cei care au comis crimele. Noi – pe victime lor”, a spus liderul nerecunoscut.

Presa locală mai scrie că, în timpul întâlnirilor cu președintele Igor Dodon, Krasnoselski a solicitat o apreciere politică și juridică privind acțiunile autorităților moldovenești din 1992, acesta reprezentând „unul dintre pașii către normalizarea relațiilor moldo-nistrene”. Doar că un răspuns așa și nu a primit.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!