Ne-am propus în vara anului 2018 să vorbim mai mult despre tehnicile de manipulare utilizate de presa rusă, atât în raport cu R. Moldova, dar și cu subiecte de rezonanță. Astfel, materialele jurnalistice publicate de AGORA, printre care produse proprii, dar și adaptate în limba română, au ajuns să fie văzute pe Facebook de peste 380 000 de utilizatori, iar cca 260 de mii dintre ei chiar le-au și urmărit în format video. 

Subiectele realizate de AGORA la tema tehnicile de manipulare din presa rusească au stârnit aproape 5 mii de reacții.

Despre campania AGORA 

Ne-am propus să demontăm falsurile și propaganda - mai ales cele fabricate în Federația Rusă și care ne sunt propuse spre consum. Scopul acestor reportaje este să informeze, dar mai ales să dezvolte gândirea critică a cetățenilor moldoveni, pentru a-i face mai greu influențabili atunci când consumă presa din Rusia.

Materialele publicate pe rețele de socializare în format video, le puteți urmări și în compartimentul special: Poligraful AGORA.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!