„Niciun drum care a fost construit sau reparat în acest program anul trecut nu a avut de suferit. Este pentru prima dată când reparăm drumurile și după iarnă ieșim cu drumuri bune și calitative”, a spus premierul.

Totuși, șeful Cabinetului de Miniștri nu neagă că există probabilitatea ca unele drumuri reparate de firme contractate de autoritățile publice locale să fie de proastă calitate:

 „Sunt drumuri reparate de APL. Noi oferim 50% din fondul rutier autorităților locale. Purtând discuții și cu Ministerul Economiei  am încercat să găsim niște instrumente ca să verificăm calitatea acestor drumuri. O să-l rog pe  Chiril Gaburici să identificăm această modalitate de supraveghere a drumurilor construite din fondul rutier de APL. Oamenii nu fac diferență cine repară drumul, în orice situație vinovat e Guvernul”.

În context, Ministrul Economiei, Chiril Gaburici a declarat că deși a solicitat tuturor primăriilor din țară informații cu privire la porțiunile exacte de drum care au fost reparate, din 33 de raioane doar 17 raioane au prezentat asemenea informații. 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!