Andrei Tranga rămâne în arest. Omul de afaceri, în semn de protest, nu a venit la Curtea de Apel

Andrei Tranga rămâne în arest. Omul de afaceri, în semn de protest, nu a venit la Curtea de Apel

Proprietarul rețelelor de restaurante „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza”, Andrei Tranga, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Chișinău a respins, marți, recursul depus de avocatul omului de afaceri, Ion Dron. Tranga nu a venit însă la ședință. „Refuzul este un protest personal. Nu crede în justiție”, a explicat apărătorul Ion Dron.

Procurorul a plecat înainte de pronunțarea deciziei, fapt ce l-a nemulțumit pe avocat.

„Sistemul s-a obișnuit să acționeze așa cum acționează, dârzenia soției lui Andrei Tranga și a domnului Tranga a trezit o revoltă. Ostentativ se încearcă să-l țină în arest, chiar dacă, în opinia noastră, nu există niciun temei. Procurorul a plecat înainte de pronunțare, fiindcă a știut rezultatele. Se vorbește că în fiecare dimineață vine lista pe masa președinților instanțelor de judecată, cine trebuie să plece din arest și cine nu. Procurorul știa că va fi arestat. Sistemul funcționează la comandă polițică, la comanda unor interese de grup”, a declarat Ion Dron.

Publicitate

Avocatul s-a plâns că, intenționat, se impune ideea că clientul său ar fi avut relații cu „hoțul în lege” Grigore Caramalac, alias „Grişa Bulgaru”. „Starea lui Andrei Tranga s-a produs numai pentru faptul că ar avea legături cu unele persoane care nu convin altor persoane din partid sau de la guvernare. Se încearcă de a-l lega de Caramalac pentru a avea girul de a-l ține în stare de arest. Nu au relații. Dl Tranga are explicații făcute pe câteva pagini, unde dărâmă orice argument că ar avea afaceri cu dânsul. Pentru a aresta un om în RM e suficient să depui un denunț, că ai legături cu Caramalac, și atunci nu mai ai concurență pe piață”, a spus apărătorul.

Ion Dron a mai spus că, din cauza arestării lui Ion Tranga au de suferit afacerile acestuia. „Arestarea are un efect domino. Partenerii cu care lucrează au intrat în impas. Și furnizorii de produse au probleme. Angajații au teamă, nu vor să semneze documente. Urmează să merg la firmă, ca să explic persoaneor că nu este nimic dacă semnezi documentele în lipsa patronului”, a explicat acesta.

Pe 23 mai, Judecătoria Chișinău a admis demersul procurorului pe caz și a prelungit măsura de arest preventiv de 30 de zile pe numele lui Andrei Tranga.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal