„A fost făcut o muncă deosebită. Înălțimea a fost ridicată cu un metru. Acești oameni au fost în situația să ducă peste 31 000 de saci cu argilă și nisip”, a declarat Pavel Filip.

Președintele raionului Ștefan Vodă, Iurie Moiseev a acordat diplome, medalii și mențiuni pentru toți angajații instituțiilor guvernamentale, dar și pentru soldații în termen care își fac serviciul militar și care au contribuit la lucrările de fortificare a digurilor de protecție în preajma localităților Crocmaz și Răscăieți.

 Potrivit IGSU, pe parcursul a șase zile începînd cu ziua de 24 mai a fost fortificat un dig cu lungimea de 3 km pentru protejarea localităților cu risc de inundații în raionul Ștefan Vodă. Pentru consolidarea barajului au fost încărcați și instalați pe dig 31 mii de saci cu nisip.

Digul de la Crocmaz a fost înalțat la înălțimea de un metru. Acțiuni similare au fost efectuate în apropierea localității Răscăieți pentru protejarea terenurilor agricole și gospodăriilor. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va monitoriza nivelul apei pe segmente cu risc de inundații pe râul Nistru și Prut. 

                  


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!