Festivalul industriilor creative revine! Descoperă programul Moldovan Design Week

Festivalul industriilor creative revine! Descoperă programul Moldovan Design Week

Festivalul industriilor creative se lansează pe 3 iunie și va dura o săptămână întreagă. Până atunci ai 7 zile în care organizatorii ți-au pregătit o agendă amplă. Iată ce poți admira, vedea și cu ce poți interacționa la Moldovan Design Week.

Expoziții

Publicitate

Poți vizita gratuit, la Artcor, Expoziția Centrală în care se vor concentra toate industriile creative din țară. Cu această ocazie vei putea să descoperi și o nouă locație – Hub-ul ARTCOR, primul atelier creativ din Chișinău, care, apropo, va fi inaugurat odată cu MDW, pe 3 iunie. Când ajungi la expoziție, neapărat trage cu ochiul și la Capsul Țării Oaspete – România. Și în acest an ai parte de o selecție inedită de lucrări prezentate la Romanian Design Week.

Tot în curtea Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice vei putea vedea și o Expoziție de Fotografie Conceptuală, găzduită de galeria Bunker.

Între 3 și 9 iunie, la o distanță de câteva intersecții, îți oferim o altă zonă de activare – Scuarul Palatul Național „Nicolae Sulac”. Aici va fi creat, special pentru MDW singurul Labirint Urban, dar și MDW shop, un „salon” de design pe care îl vei putea vizita pe parcursul întregii expoziții.

Pe 4 iunie ai două evenimente pe care nu ai dreptul să le ratezi

Primul, la ARTCOR, - Z Generation International Young DesignersCompetition / Catwalk – când vor fi premiați cei mai buni designeri ai Generației Z și al doilea, în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei, - Proiecție de Scurtmetraje Moldovenești Amețitoare, când organizatorii festivalului de film RAVAC îți vor prezenta 4 scurtmetraje autohtone și actuale.

Pe 5 iunie, Moldovan Design Week și Teatrul Geneza Art prezintă un performance teatral - „The Faces of Macbeth”. De asemenea, spectacolul, inspirat din celebra operă a lui Shakespeare, va putea fi văzut și pe 7, 8 și 9 iunie.

Pentru prima dată la Chișinău vine Karim Rashid [3000 proiecte de Design, 300 premii, colaborări în peste 40 țări și încă 5 speakeri mega faini, din Bucuresti, Kiev și Londra, cu proiecte recunoscute mondial. Pe toți îi vei putea vedea pe 6 iunie, la Tekwill, la Design Talks .

După discuții despre design, în parcul UTM, pentru toți creativii și energicii, va fi organizat un After Talks: inaugurare de Artwork . Vei putea admira cele 2 picturi murale, impresionant executate de către IZZY IZVNE (top 100 European Graffiti Artists) și ILUC (graffiti artist, România), dar și să te distrezi pe măsură pe ritmurile DJ Magic Flower.

Tur gratuit

Moldovan Design Week a pregătit și un tur gratuit prin studiourile creative din Chișinău. Pe 7 iunie, la Noaptea studiourilor de creație își vor deschide ușile pentru vizitatori Pe Perete; FABLAB Chisinau; FLÓ; AB + Partners; Vipradastudio; Atelier 99; Uppercut Barbershop; LOFT13; Trommigou și Atelierul Mihail Lazari.

Sfârșitul primei săptămâni a verii îl poți rezerva pentru a vedea ce mai fac tinerii designeri vestimentari ai momentului. Pe 8 și 9 iunie, la ARTCOR va avea loc Fashion Pop Up Shop.

Așadar, nu pierde cel mai tare început de vară!

...

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal