Venitul total înregistrat de cele 1.760 de persoane fizice ajunge la peste șase miliarde de lei. În calcul au fost incluse atât câștigurile salariale, cât și cele cu regimuri speciale, precum dividende, câștiguri din darea în locațiune a proprietății etc. În total, milionarii au achitat impozite pe venit în sumă de aproape 480 de milioane de lei.

Venitul maxim care a fost obținut de o persoană fizică, în 2018, este de peste 83 de milioane de lei, ceea ce presupune un câștig de aproape șapte milioane de lei pe lună. Majoritatea milionarilor au vârstele cuprinse între 40-49 de ani (548 de persoane) și 50-59 de ani (451 de persoane). Cel mai tânăr milionar are doar 21 de ani, iar cel mai vârstnic – 90 de ani, potrivit datelor Serviciului Fiscal de Stat.

78% din milionari, adică 1.384 de persoane, sunt înregistrați în municipiul Chișinău. Urmează cei din Bălți, Ialoveni, Strășeni și din Găgăuzia.

În 2017, 1.800 de persoane fizice au declarat venituri de peste un milion de lei, cu 40 mai multe decât în 2018.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!