Condițiile de muncă și cele de trai ale persoanelor din mediul rural ar putea fi îmbunătățite. Proiectul va fi subvenționat în avans

Condițiile de muncă și cele de trai ale persoanelor din mediul rural ar putea fi îmbunătățite. Proiectul va fi subvenționat în avans

Condițiile de muncă și cele de trai ale persoanelor din mediul rural ar putea fi îmbunătățite. O sesiune de consultări publice în acest sens a avut loc la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Proiectul își propune să includă măsuri de dezvoltare rurală. Acestea vor fi subvenționate în avans din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediu Rural.

Printre acțiunile care vor fi întreprinse se numără îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice publice rurale, renovarea și dezvoltarea localității rurale și diversificarea activităților non-agricole.

„Obiectivele proiectului sunt de a dezvolta durabil infrastructura aferentă activităților economice prin efectuarea investițiilor în infrastructura economică publică din mediul rural și în serviciile comunitare. Totodată, se urmărește sporirea atractivității zonelor rurale și crearea de noi locuri de muncă prin diversificarea activităților economice non-agricole, stimularea creării și dezvoltării microîntreprinderilor, activităților de turism rural, care vor crea oportunități de angajare, vor promova spiritul antreprenorial și vor contribui la dezvoltarea structurii economice în zonele rurale” a explicat Secretarul General de Stat, Iurie Ușurelu.

Publicitate

Beneficiari eligibili în cadrul prezentului regulament sunt: autoritățile administrației publice locale din sate și comune, inclusiv orașe cu o populație de până la 10 000 de locuitori cu statut de rezident, conform recensământului populației și al locuințelor din 2014. De asemenea persoanele juridice sau persoane fizice care desfășoară activitate de întreprinzător, înregistrate într-o localitate rurală și își propun să dezvolte activități non-agricole.

Proiectul preconizează implementarea a cel puțin 50 de proiecte anuale de îmbunătățire și dezvoltare a infrastructurii publice și a serviciilor furnizate populației rurale, asigurarea cu infrastructură dezvoltată și servicii furnizate îmbunătățite pentru circa 250 000 beneficiari anual, crearea a cel puțin 30 de afaceri noi anual, care vor genera peste 130 locuri de muncă, dintre care 30% destinate femeilor.

La discuții au participat reprezentanții Ministerului Finanțelor, Economiei și Infrastructurii, precum și asociațiilor din domeniul agricol și dezvoltare rurală, ONG-uri de profil.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal