Incidentul s-a produs vineri dimineața. În urma ploilor abundente, apa din iazul din satul Alexeevca s-a scurs abundent în iazul Ceachir.


„Zeci de salvatori întreprind lucrări de fortificare a digului de protecţie pentru ca apa scursă să nu inunde gospodăriile oamenilor. Apa din cele două iazuri se revarsă în lacul Delia, din apropierea oraşului Ungheni, iar salvatorii, poliţiştii şi reprezentanţii autorităţilor locale întreprind acţiuni de urgenţă pentru prevenirea inundaţiilor”, a scris Inspectoratul General pentru Situații de Urgență într-un comunicat.


La faţa locului muncesc peste 80 de persoane. „Pentru lucrările de fortificare a digurilor de protecţie sunt îndreptaţi angajaţii Detaşamentului Salvare Deblocare nr. 1 din municipiul Chişinău. Lucrările de consolidare a digurilor se efectuează cu implicarea forţelor locale şi a celor desconcentrate din subdiviziunile IGSU”, se mai arată în comunicat.


Amintim că ploile de joi au afectat mai multe localități din toată țara. Meteorologii promit averse cu descărcări electrice până săptămâna viitoare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!