„Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a luat act de propunerea anunţată de Partidul Democrat şi urmează să o prezinte spre analiză şi decizie Consiliului Republican al Partidului. Menţionăm faptul că toate deciziile de ordin tactic şi strategic ale partidului sunt luate de către organele de conducere ale PSRM, în speţă de către Consiliul Republican al Partidului Socialiştilor”, se arată în declarația PSRM.

AGORA precizează că mesajul de astăzi al socialiștilor coincide cu ideea formulată de Igor Dodon, săptămâna trecută. Liderul neformal al PSRM spunea că „dacă PDM ar accepta tot ce propunem noi blocului ACUM, socialiștii vor fi puși în situația de a decide”.

Contactat de AGORA, deputatul PAS Radu Marian ne-a declarat că vor avea loc discuții în cadrul fracțiunii, dar și în cadrul blocului ACUM, iar apoi blocul politc va veni cu o reacție la subiect.

"

"

Amintim că negocierile dintre PSRM și blocul ACUM au eșuat. Anterior, blocul ACUM a refuzat invitația democraților la negocieri.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!