Gaburici cere companiei EVRASCON să-și numere încă odată banii: „Vrem să ne convingem că veți putea duce la capăt lucrările”

Gaburici cere companiei EVRASCON să-și numere încă odată banii: „Vrem să ne convingem că veți putea duce la capăt lucrările”

Compania responsabilă de reparația a 80 de km din drumurile naționale pe traseul Chișinău-Ungheni-Sculeni a primit un ultim termen din partea Ministerului Economiei. Chiril Gaburici le-a oferit oamenilor de afaceri la dispoziție o săptămână ca să găsească soluții pentru îmbunătățirea situației financiare. 

„Nu mai vrem declarații, solicit ca în decurs de o săptămână să ne prezentați care este situația financiară reală a companiei și dacă dispuneți de capacitățile financiare necesare pentru a finaliza lucrările de reparație. Vrem să vedem banii pe cont, și să ne convingem de capacitățile tehnice și financiare cu care veți duce la bun sfârșit lucrările. În caz contrar vom fi nevoiți să analizăm fiecare contract în parte și să purcedem la rezilieri”, a spus Chiril Gaburici la întâlnirea cu conducerea companiei Euro-Asian Construction Corporation EVRASCON JSC din Azerbaijan.

Mai mult, oficialula solicitat conducerii companiei să achite salariile tuturor muncitorilor, pentru a putea continua procesul de lucru:

Publicitate

„Nici noi, nici finanțatorii și nici cetățenii nu sunt mulțumiți de aceste stopări și întârzieri a lucrărilor, demarate încă în anul 2014. Scopul nostru nu este de a vă penaliza, vrem doar să respectați etapele de execuție și să construiți un drum calitativ după toate normele impuse de contract”.

La rândul lor, reprezentanții companiei EVRASCON au menționat că, volumul de lucru actual depășește volumul de lucru proiectat inițial.

„La moment pe drumul național – R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni lucrările sunt pe ultima sută de metri, în scurt timp acestea vor fi finalizate. În ceea ce privește drumul R33 – Hîncești-Lăpușna rata de execuție a lucrărilor este mai mică de 50%. Depunem toate eforturile pentru a găsi o cale în rezolvarea problemelor financiare pe care le întâmpinăm și vă promitem că vom veni cu soluții viabile”.

Compania Euro-Asian Construction Corporation EVRASCON JSC din Azerbaijan, este responsabilă de reparația a 80 de km din drumurile naționale – R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni și R33: Chișinău-Lăpușna, finanțate cu circa 56 de milioane de euro din surse externe prin Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Proiectul trebuia să fie finalizat încă în anul 2016.

Contractele de reabilitare a porțiunilor drumului național R1 „Chișinău-Ungheni-Sculeni”, semnate cu companiile Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC din Azerbaidjan și OHL ZS din Cehia au fost pornite în martie 2014, pe o lungime de 83,82 km, finanțate de Banca Europeană de Investiții. Porțiunile de drum renovate urmau să fie finalizate în luna iulie 2016. Companiile au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumul în exploatare - finele lui 2019.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal