„Noi cu socialiștii am încercat să avem discuții. Suntem deschiși în continuare în acest format. Am făcut pași concreți. Ei au condiții, noi avem condiții. . Am venit cu propuneri concrete, ele sunt pe masă în continuare. Sunt valabile până la 9 iunie. Nu e târziu să vină dacă sunt serioși. Cred că mai există o mică șansă”, a declarat Maia Sandu.

Printre condițiile pe care le-au înaintat membrii Blocului ACUM este numirea unui Președinte al Parlamentului, temporar, din partea formațiunii. Acesta ar urma să voteze un pachet de legi pentru dezoligarhizarea țării, apoi și-ar da demisia, dacă i se va cere.

Deocamdată, socialiștii nu au venit cu un răspuns clar la niciuna dintre invitații. Ei urmează să ia o decizie la Consiliul Republican al Partidului. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!