Într-un comunicat, Ministerul Educației a menționat că, potrivit legii, instituțiile de educație timpurie funcționează continuu pe durata întregului an. O pauză se ia pentru „realizarea lucrărilor de igienizare și dezinsecție, pentru reparațiile curente sau capitale”. Această perioadă se stabilește de autoritatea publică locală, adică de Primărie, dar după consultarea administrației instituției și a părinților.

Subiectul trebuie discutat până la data de 1 decembrie a anului în curs. Decizia se aduce la cunoștința părinților, cu afișarea într-un loc vizibil, cu cel puțin 30 de zile înainte de data începerii vacanței.

Ministerul a mai subliniat că autoritatea publică locală și conducerea grădiniței, la necesitate, vor găsi în apropiere alte instituții care pot să găzduiască picii în perioada respectivă. O altă soluție propusă este de a le oferă părinților alternative, precum centre comunitare, tabere cu sejur de zi sau grupe de serviciu.

Cei de la Educația au reiterat că a fost eliminată prevederea care stipula o vacanță de 42 de zile calendaristice în perioada de vară. „Prin urmare, nu există prevederi normative care să reglementeze expres durata vacanței grădinițelor de stat în perioada de vară”, se arată în comunicat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!