Comorile din Codrii Orheiului. Cum arată lumânarea de 250 de kilograme din muzeul lumânărilor de ceară (VIDEO)

Comorile din Codrii Orheiului. Cum arată lumânarea de 250 de kilograme din muzeul lumânărilor de ceară (VIDEO)

Peste 3.400 de lumânări de toate felurile adunate în muzeul unui restaurant. Cu asta se poate lăuda proprietarul unui local din Codrii Orheiului. Confecționate pe loc sau aduse de pe toate continentele, exponatele sunt colectate cu grijă în muzeul restaurantului. Piesa de rezistență a muzeului este o lumânare de doi metri și cu o greutate de 250 de kilograme.

Exponatul este rezultatul topirii a sute de lumânări din Moldova și de peste hotare. Potrivit proprietarilor, exponatul este cea mai înaltă lumânare de ceară din Europa și a doua din lume. De altfel, aici au fost topite lumânările de cununie ale mai multor cupluri care au vrut să contribuie la opera de artă.

„Bunelul topește acolo lumânări din diferite religii și diferite țări”, ne-a spus Elisei, micul ghid al muzeului. El ne-a arătat cele mai vechi lumânări din colecție, una dintre care are o vechime de cel puțin 120 de ani.

Iar aceasta este lumânarea de la care a început totul. O copie după Columna lui Traian este primul exponat al muzeului, bazele căruia au fost puse acum 17 ani.

În colecție mai pot fi admirate lumânări aduse din Africa de Sud, Japonia, Malaezia, SUA, Israel și Irak. Colecția este păstrată sub cheie, însă clienții care doresc să o vadă, o pot face cu ajutorul lui Elisei sau a administratoarei localului.

Vă întrebați dacă puteți cumpăra lumânări din muzeu? Răspunsul este da. O serie de exponate, confecționate de fondatorul colecției, sunt de vânzare.

Localul se poate lăuda și cu alte colecții de: tablouri de ceară, goblene, fluturi, linguri și ceasuri de perete, arme albe, decorațiuni de perete și chiar fiare de călcat.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.