ACUM și încă o dată. PAS și PPDA cheamă din nou socialiștii la negocieri: Nu o facem din plăcere, dar trebuie să găsim o soluție

ACUM și încă o dată. PAS și PPDA cheamă din nou socialiștii la negocieri: Nu o facem din plăcere, dar trebuie să găsim o soluție

PAS și PPDA cheamă socialiștii la o nouă rundă de negocieri, după vizita comisarului Johannes Hahn. Aceștia le-au dat întâlnire socialiștilor marți, la ora 9:00 dimineața, la Parlament. Se întâmplă în contextul în care socialiștii au fost invitați la discuții și de PD. 

Deputații din blocul ACUM au spus că partenerii externi au cerut de la viitorul guvern „respectarea drepturilor omului și statului de drept și sancționarea celor responsabili de furtul miliardului, lupta împotriva corupției mari și spălării banilor, asigurarea pluralismului media, transparența justiției”.

„Exact aceste lucruri le promovăm și sunt în programul nostru. Aceste lucruri sunt cerute de cetățeni și ne-am bucurat că partenerii de dezvoltare au reiterat aceste așteptări. Noi spunem că blocul ACUM e cel mai potrivit pentru a genera un guvern și a realiza aceste lucruri. Am auzit că PD încearcă să-și instaureze oligarhul în funcție. Noi nu putem să permitem acest lucru, facem ce putem ca să oprim acest dezmăț și consolidarea unui regim antipopular. Facem o invitație, pe mâine la ora 9:00 pentru cei din PSRM pentru a discuta subiectele deja publice și a încerca să obținem angajamentul lor în lupta contra regimului oligarhic”, a declarat Maia Sandu, într-o conferință de presă.

Publicitate

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a punctat că „o eventuală coaliție a PD și PSRM va fi complet antipopulară”.

„Nimic nu se poate construi pe scheletul unui sistem opresiv. Plahotniuc cu Dodon pot să-și împartă sferele de influență și să facă un regim opresiv”, a subliniat Năstase.

Potrivit deputaților blocului ACUM, aceștia nu discută „cu socialiștii de plăcere, trebuie să găsim o soluție”.

Contactați de AGORA, reprezentanții PSRM au spus că nu comentează, deocamdată, invitația.

Amintim că ultima invitație remisă de ACUM socialiștilor a avut loc pe 21 mai. Socialiștii nu au venit la masa de negocieri, iar ulterior au declarat că „în lipsa unui acord, ședința riscă să devină un circ”.

Printre condițiile pe care le-au înaintat membrii Blocului ACUM socialiștilor este numirea unui Președinte al Parlamentului, temporar, din partea formațiunii. Acesta ar urma să voteze un pachet de legi pentru dezoligarhizarea țării, apoi și-ar da demisia, dacă i se va cere.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal