Trei militari în termen, bătuți la o brigadă militară. Un angajat al Armatei Naționale a fost demis (UPDATE)

Trei militari în termen, bătuți la o brigadă militară. Un angajat al Armatei Naționale a fost demis (UPDATE)

Update 22:00: Un angajat al Armatei Naționale a fost demis, aflându-se acum în arest preventiv. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Eugen Sturza. „Băieții sunt bine. I-am asigurat că mâine dimineața, când vom avea imaginea completă a celor întâmplate, vom lua următoarele decizii”, a scris Sturza pe Facebook.

Știrea inițială: Trei soldați în termen, din cadrul brigăzii nr.2, Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare”, ar fi fost bătuți în una dintre unitățile Armatei Naționale. Câteva fotografii postate pe Facebook arată un tânăr cu urme de violență pe spate și pe picioare. Cazul a fost cercetat de Avocatul Poporului, care s-a deplasat la fața locului și a descoperit că e vorba nu doar de o singură victimă. La rândul său, ministrul Apărării, Eugen Sturza, promite demisii.

Vizita Avocatului Poporului la brigada cu pricina au confirmat maltratarea.

Publicitate

Potrivit apărătorilor, trei militari în termen au fost bătuți crunt de un alt militar pe contract, un subofițer în vârstă de 21 de ani. Acesta și-a bătut camarazii cu un fier de la pat și cu un taburet, din spusele victimelor.

...

„Leziunile au fost identificate abia la 3 iunie, la ora. 08.20, atunci când militarii-victime au raportat Comandantului de subunitate”, se arată în raportul Avocatului Poporului.

La momentul vizitei, a fost inițiată o anchetă de serviciu în comun cu Inspectoratul militar al Ministerului Apărării al R. Moldova. La fel, procuratura Chișinău a fost informată despre faptele depistate.

„Cazul de relație neregulamentară a avut loc sâmbătă. Făptașul este izolat. Urmează arestul și trimiterea dosarului în procuratură. Inspecția militară și poliția militară investighează în detalii cazul și toți cei care vor fi găsiți vinovați vor fi sancționați dur, inclusiv cu scoatere din funcții și dosare. Am spus-o de la început că nu voi tolera astfel de atitudine față de militari. O spun ferm și acum: urmează demisii și nu doar”, a comunicat ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Din primele informații, făptașul și-a recunoscut vina și a fost arestat. Urmare a vizitei, victimele au fost redirecționate la Spitalul clinic militar din Chișinău în vederea examinării medicale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal